Asociația MARINUȘ GĂLBENUȘ

Asociația MARINUȘ GĂLBENUȘ

Misiunea noastră

Asociația Marinuș Gălbenuș este o organizație non-guvernamentală de caritate din România.

Prin proiectele asociației facem tot ce stă în puterea noastră să fim sprijin Copiilor și Părinților, de la sprijin social până la sprijin financiar sau material, în perioada în care copilul este bolnav. 

Misiunea lăsată de Marinuș este să ajutăm, cu tot ce putem ajuta, copiii care suferă de o afecțiune oncologică sau altă boală gravă și orice mamă, tată, bunică care are nevoie de sprijin în efortul lor de a merge mai departe spre mai bine, să aducem zâmbete pe chipuri de copii, căci nu-i așa, zâmbetul unui copil luminează, să nu încălcăm sub nici un chip dreptul la demnitate al nici unui copil sau părinte pe care îl vom întâlni în calea noastră, să creăm punți de legatură între Oamenii care cred ca are sens să ajute și Oamenii care au nevoie de sprijin, pentru ca doar Împreună facem Bine!

Ne sunt alături în misiune Oameni ai Binelui, Voluntari, Compani mai mari și mai mici, parteneri de Bine, care oferă din multul sau puținul lor (bani, produse, servici și prețiosul timp). Singuri nu am reuși sa facem nici o schimbare în viața micilor luptători.

Marinuș Gălbenuș, piticul înger, ne-a inspirat în alegerea fiecărui proiect al asociației:

#BineIntensiv -Unități de terpaie pentru acasă, proiect prin care oferim gratuit echipamente și aparatură medicală, acasă la copiii cu diagnostice grave (pat de terapie, monitor funcții vitale, concentratpr oxigen portabil, aparat de aspirat secreții, aparat aerosoli, scaun rulant, kit de îmbăiere la pat, pampers, aleze, creme speciale etc). Fiecare Unitate sau echipament rămane la micuți toată perioada de care este nevoie. 

#Echipezi un Ghiozdănel, se educă un Prichindel - proiect prin care oferim ghiozdănele pline ochi cu rechizite școlare, la începutul școlii sau semestrului, să le ușurăm puțin grijile cu alergătura și cu banii,

#AcasăLaȘtefănuț - proiect de renovare a unei ruine de case din Galați pentru 3 copii, din care 2 pitici diagnosticați la naștere cu o boală genetică rară ce presupune tratament cu imunoglobulină la fiecare 10 zile. Locuiesc împreună cu părinții într-un apartament cu 2 camere, în chirie. 

#EuSuntMoșCrăciun - vizităm copiii la ei acasă înainte de Crăciun pentru a le duce bucuria pe care orice copil o trăiește atunci când primește mult așteptatul cadou de la Moș Crăciun. 

#CasaPiticilor - este un proiect de renovare a unui apartament cu 3 camere pentru doi pitici din Ploiești a căror Mama, la doar 36 de ani, a pierdut lupta cu cancerul la finele anului 2021. Piticii locuiesc într-o garsonieră cât o cutie de chibrituri, împreună cu tatăl și bunica lor. Au un apartament cu 3 camere, cumpărat pe vreme când toate erau cum trebuie, însă din cauza costurilor cu tratamentele, nu au mai apucat să-l renoveze.

#ImpreunaFacemBine

www.marinusgalbenus.ro

 

 

[ Show more ]

Proiecte

Asociația MARINUȘ GĂLBENUȘ
#BineIntensiv - Unități de terapie pentru acasă
Cand un copil este intr-o faza critica a unei afectiuni acute/cronice, intre/dupa perioade de spitalizare, pentru a face fata mai usor/fara dureri inutile, este nevoie de pat special de terapie la domiciliu, monitor functii vitale, concentrator oxigen portabil, aparat de aspirat mucozitati, scaun rulant, kit imbaiere la pat. Imbunatatirea calitatii vietii copilul si a familiei acestuia, prin crearea a 5 unitati de terapie pentru domiciliu.
Asociația MARINUȘ GĂLBENUȘ
Echipezi un Ghiozdănel, se educă un Prichindel
"Echipezi un Ghiozdănel, se educă un Prichindel" Vrem să oferim ghiozdane și rechizite copiilor, care să le ajungă pentru tot anul școlar, nu doar la început de an. Prin urmare, intenționăm, cu ajutorul vostru, să strângem 300 de ghiozdănele pentru 300 de copii (si fratiorii lor) cu afectiuni oncologice sau alte boli grave. Adresa de livrare: Brăila, Str. Magaziilor nr. 1A, jud. Brăila. Vă rugăm să scrieți pe colet clasa pentru care ați făcut Bine și ați cumpărat rechizite. Multumim!
Asociația MARINUȘ GĂLBENUȘ
Dăruiește pentru Ana
Ana, la doar 12 anișori, luptă pentru viață, nu de azi, nu de ieri, ci de peste un an de zile pentru a face să dispară din căpșorul ei atât de înfricoșătorul balaur numit cancer. 
Asociația MARINUȘ GĂLBENUȘ
Masina BineIntensiv
Proiectul BineIntensiv - Unitati de terapie pentru acasa are nevoie de roti :) Proiectul nostru de capatai incepe sa prinda contur, avem o parte din echipamente, iar in curand, vom avea unitatile de terapie, destinate sa ajunga la copiii cu afectiuni oncologice sau alte boli incurabile. Aici gasiti descrierea proiectului BineIntensiv: https://marinusgalbenus.ro/unitati-de-terapie-pentru-acasa/
Asociația MARINUȘ GĂLBENUȘ
Casa Piticilor
”Casa Piticilor” este un proiect de renovare a unui apartament cu 3 camere pentru doi pitici din Ploiești a căror Mama, la doar 36 de ani, a pierdut lupta cu cancerul la finele anului 2021.  

Evenimente fundraising

#BineIntensiv - Unități de terapie pentru acasă @ Dăruiește ziua ta ~ 2024

Prin Galantom îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta de naștere sau de nume să facă, în schimb, o donație pentru o cauză. Fă-ți pagina pentru a-ți dărui ziua pe ziuata.galantom.ro!

#BineIntensiv - Unități de terapie pentru acasă @ Moș Crăciun Galantom ~ 2023

Galantom îți propune să îți donezi cadourile și să fii tu Moș Crăciun și Moș Nicolae pentru cei la care Moșul nu ajunge. Fă-ți pagină de Moș Galantom pe dar.galantom.ro!

Echipezi un Ghiozdănel, se educă un Prichindel @ Dăruiește ziua ta ~ 2023

Prin Galantom îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta de naștere sau de nume să facă, în schimb, o donație pentru o cauză. Fă-ți pagina pentru a-ți dărui ziua pe ziuata.galantom.ro!

Dăruiește pentru Ana @ 30 Day Fundraising Challenge ~ 2023

Nu ești neapărat un sportiv pasionat, ziua ta de naștere a trecut, nu ai o provoare personală pe care să o folosești pentru a promova o cauză, dar vrei să ajuți organizând propria ta campanie de fundraising pe o perioadă determinată pentru cauza în care crezi.

#BineIntensiv - Unități de terapie pentru acasă @ In memoriam ~ 2023

Un mod potrivit de a comemora memoria cuiva este sa ii sustii pe cei care au nevoie de ajutor si pe care si el sau ea ar fi vrut sa ii ajute.

#BineIntensiv - Unități de terapie pentru acasă @ Dăruiește ziua ta ~ 2023

Prin Galantom îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta de naștere sau de nume să facă, în schimb, o donație pentru o cauză. Fă-ți pagina pentru a-ți dărui ziua pe ziuata.galantom.ro!

Vezi toate evenimentele15

Pagini fundraising

Îmi donez ziua de naștere copiilor care au nevoie de #BineIntensiv

Dragii mei, În curând este ziua mea de naștere și îmi doresc foarte mult să mă ajutați să simt bucuria de a dărui, împreună cu voi. Aș vrea ca ziua me...

100% Complete
Îmi doresc ca ziua mea de naștere să facă Bine Copiilor eroi în lupta lor cu bolile grave

Dragii mei Prieteni, În curând sărbătoresc niște ani pe pământ și îmi doresc foarte mult sa ma ajutati sa simt bucuria de a darui, impreuna cu voi. Ca...

100% Complete
Sunt Moș Crăciun pentru copii

Dragi oameni buni, În loc să își dorească jucării, mulți copii din România vor ca Moșul să le aducă aparatură medicală. Haideți să le fim alături aces...

4% Complete
Ce miracol să te am - Împreună facem #BineIntensiv

Care este prima ta reacție, atunci când copilul tău nu poate să respire? Copiii cu BOLI GRAVE sau incurabile duc o luptă nedreaptă pentru supraviețuir...

1.5948571428571% Complete
Umăr lângă umăr pentru #BineIntensiv

Bună tuturor, Se apropie ziua mea de naștere și am o dorință îndeajuns de arzătoare încât să o fac publică: m-aș bucura nespus dacă ați dori sa fiți p...

100% Complete
De ziua mea vreau cărămizi pentru construcția #Binelui

Salutare, Pe 29 noimbrie e ziua mea de naștere și imi doresc maxim cadouri de la voi, cunoscuții, prietenii, prietenii prietenilor voștri. Nu le vreau...

34.205% Complete
Vezi toate paginile50