Asociația Create.Act.Enjoy

Asociația Create.Act.Enjoy

Case de Poveste

Status: Fundraising

Proiectul „Case de Poveste” a fost gândit ca răspuns la problema decalajului educațional, cultural și social dintre comunitățile urbane și cele rurale, facilitând accesul la educație prin cultură pentru elevi și cadre didactice.

[ Show more ]
0% Complete

0 RON

Sumă:

0

Galantomi:

0

Donații:

5,000 RON

Target:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Venind în completarea primelor ediții, proiectul urmărește să continue educarea prin cultură a elevilor și cadrelor didactice din mediul rural (județul Cluj), dar și a celor din Cluj-Napoca, în vederea creșterii nivelului de conștientizare a nevoii de protejare a patrimoniului cultural local prin valorificarea unor elemente de identitate.

Pentru a obține aceste efecte se au în vedere:

1) îmbunătățirea metodelor de predare prin organizarea de ateliere de educație non-formală și întâlniri creative realizate de artiști, alături de cadre didactice, pentru elevi, dar și dezbateri între profesori, artiști și reprezentanți ai sectorului cultural-educațional;

2) impulsionarea copiilor spre valorificarea patrimoniului local prin organizarea unor ateliere creative de colectare si expunere a unor povești locale;

3) transformarea unor spații din Cluj-Napoca în spații culturale interactive, prin deschiderea pentru public a unor locuințe care au aparținut unor personalități clujene și organizarea de tururi ghidate în interiorul caselor. Până în prezent, au fost deschise pentru public casele sau spațiile de lucru care au aparținut unor personalități precum: Doina Cornea, Ioana Em. Petrescu, Sigismund Toduță, Emil Racoviță, Radu și Doti Stanca, Sextil Pușcariu.