Fundația HOSPICE Casa Speranței

Fundația HOSPICE Casa Speranței

#facemloc și pentru ei

Status: Fundraising

Bolnavii de cancer au primit două lovituri în pandemie: o dată din cauza COVID, apoi pentru că au avut cu greu acces la îngrijirea de care au urgent nevoie.  Noul coronavirus ne-a schimbat tuturor viețile și a afectat întreaga societate, însă în același timp a schimbat radical activitatea spitalelor care nu tratează Covid-19, iar pentru pacienții oncologici povara unei boli incurabile a fost și mai grea.

De aceea, bolnavii de cancer sunt printre cei mai afectați în pandemie. Diagnosticul întârzie, iar îngrijirea de care au nevoie este amânată sau chiar anulată. Bolnavii incurabili au devenit, “ceilalți”, pacienții despre care se vorbește mai puțin,  pentru care se donează mai puțin, care sunt ajutați mai puțin.

Pacienții incurabili au nevoie de noi, mai mult ca oricând. Listele de așteptare sunt cumplit de lungi. Cererea era uriașă și înainte – există peste jumătate de milion de pacienți oncologici în evidența medicilor de familie – însă în pandemie solicitările au crescut dramatic. HOSPICE Casa Speranței lansează, din nou, un apel public în numele pacienților oncologici: #facemloc și pentru ei.

[ Show more ]

199,299 RON

Sumă:

184

Galantomi:

1717

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Pentru bolnavii de cancer, nivelul total al spitalizărilor la nivel național s-a prăbușit dramatic în pandemie, cu aproape 50% mai puțin față de aceeași perioadă a anului trecut. Noi, la HOSPICE Casa Speranței, #facemloc și pentru ei. Spitalele HOSPICE au rămas deschise, la fel ca în ultimii 28 de ani, 24/24, iar medicii, asistentele și întreg personalul clinic de la HOSPICE au fost și sunt alături de pacienții care nu mai au alternative.

În primele nouă luni ale anului, am avut în îngrijire 4.000  de pacienți. Echipele noastre medicale au făcut 4.371 de vizite la domiciliu2,268 de consulații în ambulatoriu și încă 8.865 de consultații la distanță, terapeuții noștri au fost alături de pacienți cu 1.933 de sedințe de consiliere psihologică, iar asistenții sociali au făcut 3.360 de intervenții. Însumat, pentru toți pacienții HOSPICE din cele două spitale din București și Brașov, au fost 7.583 de zile de spitalizare. Ca să putem rămânem în continuare alături de pacienții noștri, avem nevoie de sprijin.

#facemloc și pentru ei în donații

700 de lei, de exemplu, asigură o zi de internare pentru un pacient incurabil. 130 de lei înseamnă o intervenție în policlinica HOSPICE.  Sau 225 de lei acoperă costul unei vizite la domiciliu a echipei HOSPICE. Medic, asistentă, terapeut, asistent social merg acasă și oferă unui pacient toată îngrijirea de care are nevoie în cel mai greu moment al vieții sale. Poți dona orice sumă, iar gestul tău va face cu adevărat diferența pentru un pacient care trece prin cel mai greu moment al vieții sale.