Prin implicarea ta vei susține proiectul "Inchide ochii si ai sa vezi mai bine" - Piesa de teatru de papusi adaptata pentru copiii cu dizabilitati al organizației Școala de joacă
Copiii cu dizabilitati nu se pot bucura de un act cultural in Romania, deoarece acestea nu sunt adaptate pentru ca ei sa le poata percepe
In acest proiect, Scoala de joaca isi propune sa creeze un spectacol de teatru incluziv in care atat copiii tipici, cat si copiii cu dizabilitati sa se poata bucura de aceasi experienta culturala impreuna, fara ca cineva sa fie deranjat sau sa nu poata percepe mesajul.
"Inchide ochii si ai sa vezi mai bine" - este un spectacol incluziv, care va tine cont, inca de la montarea lui, de caile de comunicare pe care copiii cu dizabilitati le pot percepe, astfel incat atat publicul "tipic" cat si cel "atipic" sa se poata bucura de o experiaenta culturala unica.
Papusile si decorul sunt executate de studenti la teatru si scenografie.
Manuitorii papusilor sunt si creatorii lor.
Proiectele culturale adaptate senzorial sunt o reala terapie pentru publicul special
Acest spectacol va fi o mana intinsa spre normalitate pentru copiii cu dizabilitati si un exercitiu de acceptare si empatie pentru copiii tipici, iar cu banii pe care ii strangem vom achizitiona kiturile de comunicare prin care ajungem la copiii cu nevoi speciale
Copiii speciali merita o lume mai buna
Joaca - instinctul primar al oricărui pui de om.
" Fiindcă, asta e, cu joaca ați început, pe descoperitelea, ca doar nu va anunțase nimeni, în burtă , că o să aveți și treaba asta de făcut. v-ați găsit, pe rând, degetele, marginea patului, jucăriile atârnate, de care tragi și atragi tot felul de sunete suspecte, suzeta... toate din nevoie firească de a dezvolta arsenalul sarac, compus din sănul și mâinile mamei și de a obține atenție, folosind trucuri tot mai noi.
Fiindcă cele mai aminitite amintiri ale voastre, sunt de la și cu joacă.
Ceea ce mă uimește cel mai mult din ele este ca abundă acelea cu popor vociferator în jur.
Explicit: Știți cu exactitate elvețiană momente și replici petrecute în tot felul de grupuri strânse ad-hoc la câte o zi de naștere (implicit vârste și direcții amestecate) și nu dați aceași importanță, "arhivării" de exemplu, dialogulrilor dintr-o joacă de doi.
Fiindcă la joacă vă descurcați voi cel mai bine, prin ea învățați lucruri, fară să putați povara lui " trebuie" și așa, vă transformați în energie și râs micile voastre furii de războinici cu lumea din jur. (fiind cei mai la îndemână, păriții știu și poartă cel mai bine resemnarea țintelor perfecte)
Și apoi, tot prin joacă vă împărtășiți frățește teoriile și izbânzile cu mândrie și cu zbânț, ce pulseaza nou și viu."- www.aiunmesaj.blogspot.com
Despre noi..
Școala de joacă este proiectul Asociației de dezvoltare personală Grigore Popa și susține educația prin teatru, joacă și meșteșug.
învățăm, prin joacă, să ducem poveștile bunicilor mai departe, să ne gestionăm emoțiile și să nu uităm să ne jucăm altfel decât pe calculator.
Facem din tehnologie un aliat și un partener pentru joaca în lumea reală
Ne implicăm în comunitate și ne unim cu alți oameni buni, pentru a desena o lume mai bună.
Fabrica noastră de fapte bune aduce împreună oamenii și copiii și construim împreună o comunitate și o rețea puternică a oamenilor buni.
Te așteptăm să faci parte din echipa noastră de creat fapte bune, speranțe, vise, povești și joacă.