Un pic de inspirație

Ce ne învăță neuroștiința despre obiceiuri și cum le putem schimba

Ce ne învăță neuroștiința despre obiceiuri și cum le putem schimba

De cele mai multe ori, când vrei să faci ceva bine și lucrezi pentru asta, lucrurile se potrivesc de la sine.

Citește mai mult
Scurt playlist cu discursuri de la TEDx cu sfaturi despre cum să schimbi un obicei

Scurt playlist cu discursuri de la TEDx cu sfaturi despre cum să schimbi un obicei

În seria (re)surselor de inspirație despre cum să îți schimbi un obicei în bine, care să te încurajeze să accepți provocarea noastră Obicei Galantom, ți-am pregătit o scurtă selecție de discursuri TEDx.

Citește mai mult
Lecturi care să îți dea zvâc și motivație pentru a adopta un obicei galantom.

Lecturi care să îți dea zvâc și motivație pentru a adopta un obicei galantom.

Ți-am pregătit o bibliografie esențială despre motivație și cum îți poți cultiva noi obiceiuri. Pe lângă toate aceste metode bune, Galantom îți da plus de motivație prin provocarea de fundraising Obicei Galantom.

Citește mai mult

Alege un obicei pentru provocarea ta!

Trezit devreme Mă trezesc în fiecare dimineața devreme

Trezește-te in fiecare zi mai devreme și vei avea mai mult timp să te bucuri de viață și să faci lucurile pentru tine pe care altfel nu apuci să le faci peste zi.

Citit Citesc minim 30 de pagini pe zi

Rezervă-ți în fiecare zi un timp pentru citit. La fel cum corpul are nevoie de mișcare și mintea are nevoie de exercițiu.

Detox Fac o cura de detoxifiere

Caută un program recomandat și/sau vorbește cu un nutriționist avizat și fă o cura de detoxifiere pentru o perioadă. Te vei simți minunat!

Transport eco Renunț la mașină

Lasa-ți mașina în parcare și mergi în fiecare zi la serviciu sau oriunde ai de facut drumuri cu bicicleta, ori cu alt mijloc de transport alternativ, nepoluant.

Social Media Mă deconectez de la social media

Încearcă să nu mai folosești pentru o perioadă aplicațiile de social media, ci folosește timpul pentru a te conecta mai mult live cu prietenii și familia sau pentru a face ceva pentru tine ce tot amâni de multă vreme.

Smartphone Renunț la smartphone

Folosește-ți telefonul mobil doar pentru funcția lui de telefon. Inchide-ți conexiunile la internet și incearcă o perioada să îți folosești mai mult memoria și să nu mai apelezi tot timpul, din automatism la Google, la navigație sau la alte aplicații.

Seriale Iau o pauză de la Seriale

Ia o pauza de la seriale, dacă te țin prea mult în casă, în fața ecranului, sau iți iau din timpul de odihnă noaptea. Ieși afară. Bucură-te de natură și de oameni sau folosește timpul acesta pentru a dormi. Somnul insuficient nu îți face bine și nici nu poate fi recuperat.

TV Iau pauză de la TV

Închide televizorul pentru o perioadă. Petrece mai multi timp afară și întâlnește-te cu oamenii dragi. Fă mișcare, citește o carte sau fă altceva care te face să fii un om mai bun.

Fumat Renunț la fumat

Știi și tu că nu există nici un beneficiu real de pe urma fumatului. Este doar o dependență fizică, psihologică și gestuală. Nu e ușor să te lași, dar gândește-te că nu ai nimic de pierdut, ci doar de câștigat pentru tonusul și sănătatea ta.

Cafea Renunț la cafea

Dacă știi că nu îți face tocmai bine, sau dacă este lucrul la care știi că îți este cel mai greu să renunți, fă un exercițiu și alege să renunți la cafea o vreme, pentru o cauză în care crezi.

Zahar Renunț la zahăr

Dacă șii că îți face rău, sau dacă este lucrul la care știi ca îți este cel mai greu să renunți, fă un exercițiu și alege să nu mai mănânci dulciuri pentru un timp. Nu va fi ușor, dar te vei simți mult mai bine și poate vei reuși să menții un consum moderat și după.

Fast food Renunț la fast food

Dacă știi că exagerezi cu mâncatul de fast-food, sau dacă este lucrul la care știi că îți este cel mai greu să renunți, fă un exercițiu și alege să manânci sănătos pentru un timp. Te vei simți mult mai bine și fizic și psihic și poate vei reuși să o ții tot așa.

Alcool Renunț la alcool

Dacă șii că nu îți face bine, sau daca este lucrul la care stii ca îți este cel mai greu să renunți, fă un exercițiu și alege să renunți la alcool pentru o perioadă. Pune sănătatea ta mereu pe primul plan!

Post Țin post

Să ții post are foarte multe beneficii, atât pentru sănătatea spirituală, cât și pentru cea fizică. Așa ca alege să ții post cu și mai mult rost!

Plastic Reduc la maximum consumul de plastic

Fii atent la ce consumi, cât și cum consumi și încearcă să reduci cât mai mult deseurile de plastic pe care le lași în urmă. Poți începe de la a folosi mereu sacoșe de panză la cumpărături și de la a nu mai folosi deloc ambalaje de unica folosința nereciclabile.

Alt obicei Alt obicei

Poți alege oricare alt obicei care ți se potrivește și care te ajută să fii un om mai bun.